KarlovyVaryDnes.cz
KarlovyVaryDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Karlovarský deník - zprávy

Z regionu

Karlovarský deník - zprávy Zdroj: Karlovarský deník - zprávy |

O stavbu kraje se ucházejí Císařské lázně, bytové domy, parky i nemocnice

15. 5. 2024 | O stavbu roku se letos v Karlovarském kraji uchází 28 nominovaných, o projekt 12 uchazečů. V kategorie zachráněná památka pak soutěží šest objektů.  

Chlapeček v pyžamu stál ve Varech u morového sloupu, holčička u terminálu MHD

15. 5. 2024 | Ke kuriózním případům vyjížděli v sobotu 11. května karlovarští strážníci, a to k nálezům dvou dětí. 

Půlmaraton uzavře karlovarské komunikace. Celá Západní ulice nebude průjezdná

15. 5. 2024 | Jedenáctý ročník oblíbeného běžeckého závodu Mattoni Karlovy Vary Running Festival, který se uskuteční už v sobotu 18. května, přinese s sebou tradičně velká dopravní omezení. Netýkají se jen lázeňského území, ale protože hlavní trať vede od centra přes Tuhnice až do Doubí, uzavírky budou i na vytížených strategických karlovarských komunikacích. Omezení začnou už v pátek 17. května.

Léto v Lokti bude nabité kulturními akcemi i motokrosovým mistrovstvím světa

15. 5. 2024 | Kdo zavítá v létě do Lokte, bude mít z čeho vybírat. Chystá se nepřeberné množství akcí na loketském hradě, ve Dvoraně, v amfiteátru či na známé motokrosové trati. Pořadatelé jednotlivých akcí upozorňují na některé změny či novinky, které návštěvníky čekají. Připravit se na složitější cestování musejí i řidiči. V červenci se totiž začne opravovat obloukový most přivádějící dopravu do centra. A dělníky bude možné vidět i na střeše loketského hradu. ...

Karlovy Vary daň z nemovitosti nenavýšily

15. 5. 2024 | Lidé v Karlových Varech se opakovaně obracejí na představitele města, proč zvýšili daň z nemovitosti. Karlovy Vary ale ji ale nezvedly. Naposledy měnily koeficienty daně z nemovitosti v roce 2008.

Lávka v Tašovicích přišla už o část prken. Konstrukce dostává nový nátěr

15. 5. 2024 | Přibližně polovina prken na lávce v ulici U Brodu, která spojuje karlovarské Tašovice s pravým břehem Ohře směrem na Doubí, už byla v rámci komplexní rekonstrukce mostu demontována. Jak už Deník informoval, lávka se minulý týden uzavřela právě kvůli kompletní opravě, prkna se totiž během 12 let, co ji Karlovarský kraj jako správce páteřní cyklostezky postavil a následně převedl do vlastnictví města Karlovy Vary, uvolnila. Na mostě už pracují také dva řemeslníci, kteří natírají její konstrukci. ...

Z karlovarského půlmaratonu je festival. Novinkou je trať dlouhá deset kilometrů

14. 5. 2024 | Karlovy Vary v sobotu 18. května hostí 11. ročník oblíbeného běžeckého závodu.

Střechy dvou budov na karlovarském letišti čeká rekonstrukce

14. 5. 2024 | Na zhruba 12 milionů korun vyjde obnova střechy bývalé odbavovací haly a střechy objektu letiště v Karlových Varech, kde působil Aeroklub. Rada Karlovarského kraje odsouhlasila dodavatele stavebních prací. 

Den cyklostezky Ohře letos ozvláštní závod terénních kol i přeshraniční setkání

14. 5. 2024 | Den cyklostezky Ohře láká do Karlovarského kraje tradičně velké množství milovníků cyklistiky všech výkonnostních úrovní. V letošním roce se uskuteční v sobotu 8. června v prostorech Krajinky v Chebu. Kromě tradičního programu se mohou návštěvníci těšit také na závod terénních kol a přeshraniční setkání s Cykloregionem česko-bavorské lázně.

Starosta Bochova Miroslav Egert: všichni se na dálnici těšíme, urychlí dopravu

13. 5. 2024 | Vítejte u dalšího dílu podcastu Deníku ze západu. Cílem je přinášet rozhovory se zajímavými lidmi. Dnešním hostem byl starosta města Bochov Miroslav Egert, jenž v čele města stojí od roku 2006. Ptali jsme se na jedno z nejaktuálnějších témat, jakým je stavba dálnice D6 spojující Karlovarský kraj s Prahou, mluvili jsme o lékařské péči nebo o tom, proč lidé z Bochova odchází.

Hejtman: ReVize je významnou investicí do budoucna

13. 5. 2024 | ReVize nebyla konferencí, za kterou se jen utratily peníze, ale významnou investicí do budoucna. První hmatatelné důkazy o přínosu této akce už má kraj na stole. 

Karlovarskému právníkovi shořela ve Svatošských skalách auta. Věc řeší policie

13. 5. 2024 | Advokát Karel Jelínek patří k těm, co své kritické názory netají. Nyní mu hrozí pozastavení činnosti za výroky kolem zakladatele hnutí PRO Jindřicha Rajchla. Navíc mu v noci na 12. května shořela auta a přívěs na koně.

Nové Porcelánové slavnosti se vyplatí prodejcům i klientům. Ušetří stokoruny

13. 5. 2024 | Nové místo pro konání Porcelánových slavností má podle výrobců porcelánu velké výhody.

Nejdek, Nová Role a další obce dostanou peníze na lepší ochranu před povodněmi

13. 5. 2024 | Nejdek, Krásné Údolí, Nová Role, Třebeň, Tuřany, Libavské Údolí, Dolní Žandov a Svazek obcí Bystřice dostanou peníze na zlepšení ochrany obcí před povodněmi. Kraj mezi ně rozdělí zhruba 700 tisíc korun z dotačního programu na realizaci opatření na ochranu před povodněmi.

Polární záře byla i nad Karlovými Vary, podívejte se

12. 5. 2024 | Ani do odlehlé přírody nemuseli Karlovaráci, kteří chtěli v noci z pátku na sobotu vidět polární záři nad lázeňským městem.

Karlovarský kraj podpořil další lékaře nad 65 let

12. 5. 2024 | Motivačním programem pro lékaře primární péče ve věku nad 65 let se Karlovarský kraj snaží řešit složitou personální situaci v regionálním zdravotnictví a oddálit blížící se odchod zdravotníků do důchodu.

Karlovarské letiště nabídne další exotiku, uzbecký Taškent

12. 5. 2024 | Charterová linka z Taškentu bude létat z Karlových Varů jednou za dva týdny, a první letadlo vzlétne už 23. května. Letová vzdálenost mezi oběma městy činí přibližně 4 300 kilometrů a doba letu potrvá zhruba pět a půl hodiny.

Karlovarské hospody žijí opět hokejem. Fandové věří v úspěch národního týmu

11. 5. 2024 | Podle fanoušků je sledování turnaje v hospodě lepší hlavně díky sdíleným emocím.

Kraj poskytne sto tisíc korun na konferenci Integrovaného záchranného systému

11. 5. 2024 | Na podporu konání IX. ročníku Konference Integrovaného záchranného systému 2024 dostane Karlovarská krajská nemocnice 100 tisíc korun. Schválila to Rada Karlovarského kraje. Akce se uskuteční 12. října 2024 v hotelu Thermal v Karlových Varech.

Rekonstrukce Domu kultury a odvolání ředitele budí vášně. Dotace je v ohrožení

11. 5. 2024 | Pokud Ostrov nestihne do září 2025 rekonstrukci Domu kultury, na kterou podle nového vedení města nebylo nic připraveno, utrhne si ostudu a nezíská mnohamilionovou dotaci.  



Zpravodajství KarlovyVaryDnes.cz

RegioJet objednal u Škoda Group nové elektrické jednotky za 3,5 mld. Kč

RegioJet, největší soukromý železniční dopravce ve střední Evropě, potvrzuje svůj závazek k modernizaci svého vozového parku investicí do nových elektrických vlaků. Společnost uzavřela smlouvu se Škoda Group na dodávku celkem 23 nových jednotek v ...

VZP: Dobrou zprávou z oblasti prevence je rostoucí účast na screeningových programech

Klíčovou roli v úspěšnosti léčby onkologických onemocnění hraje včasný záchyt nemoci. Dobrou zprávou proto je rostoucí počet návštěvníků u všech třech ...

Na Karlovarsku došlo ke střetu tří vozidel. Jedna osoba nehodu nepřežila další čtyři skončily v nemocnici

V pondělí 13. května letošního roku krátce před patnáctou hodinou odpolední došlo na pozemní komunikaci číslo I/6 u obce Čichalov na Karlovarsku k dop ...

Karlovarská lázeňská kolonáda bude v sobotu opět patřit běžcům

Již o tomto víkendu se můžete těšit na Mattoni Karlovy Vary Running festival 2024. V pořadí již 11. ročník oblíbeného závodu opět zavede běžce do male ...

Celní správa: Celorepublikový podíl nelegálního hazardu na trhu je do pěti procent

V průběhu dubna 2024 proběhla na území Jihomoravského a Moravskoslezského kraje rozsáhlá kontrolní akce nazvaná "KOHOUT". Tato akce byla zaměřena na v ...



Čtvrtek 16.5.2024
Karlovarský kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes